درباره کاربرد مخازن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف باید گفت مخزن های 304 و 316 از بهترین و پرکاربردترین نمونه های مخزن تا به امروز شناخته شده اند. البته مخزن 316 به دلیل وجود استنلس در ساختار اصلی خود کاربرد بیشتری نسبت به مخزن 304 دارد. اما هر دوی آنها دارای ظاهری شبیه بهم هستند. در ادامه درباره کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف صحبت خواهیم کرد.
آشنایی با کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف
زمانی که صحبت از کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف می شود. شما باید به این موضوع که مخزن از نوع ، تک جداره، دوجداره، سه جداره یا پروسس تانک است. نیز دقت داشته باشید. زیرا هر کدام از این نمونه ها دارای کاربرد خاصی نسبت به یکدیگر هستند
همانطور که گفته شد کاربرد مخازن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف شباهت های بسیار زیادی به همدیگر دارند. از آنها می توان در صنایع مختلف استفاده کرد. برای مثال هر دو مخزن دارای ویژگی غیر آهنربا هستند و به دلیل استفاده از دو آستنیتی وسیله عملیات های گرمایشی سخت نمی شوند. اما از لحاظ مقاومت، ترکیب شیمیایی و خاصیت ها تفاوت هایی در بین آنها وجود دارد. که کاربرد آنها را مشخص می کند. به همین دلیل برای آشنایی با کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف در ابتدا باید با تفاوت ها ویژگی های آنها آشنا شویم.
تفاوت های مخزن استیل 304 و 316 چیست
از لحاظ مکانیکی مخازن استیل 304 و 316 شباهت ظاهری بسیار زیادی به یکدیگر دارند. اما آلیاژ تشکیل دهند هر مخزن استیل با مخزن استیل دیگر متفاوت است. برای مثال در مخزن استیل 316 نیکل بیشتری نسبت به مخزن استیل 304 به کارگرفته شده است. این باعث می شود که مخزن استیل 316 گرانبها تر از مخزن استیل 304 باشد. در ادامه چهار تفاوت اصلی بین مخزن 304 و 316 را برای شما بیان کردیم.
استیل 316 به دلیل تفاوت آلیاژ با مخزن استیل 304 دارای مقاومت بسیار بیشتری در برابر فرسودگی است.
مخزن 316 به دلیل استفاده از مولیبدن بیشتر در ساختار اصلی خود دارای تفاوت ترکیب شیمیایی است و مقاومت بیشتری در برابر کلرید دارد و پایدار تر شمرده می شود.
مخزن استیل 304 با دلیل کم بودن مولیبدن در ساختار خود نسبت به مخزن استیل 316 دارای فرم پذیری بهتری است .
مخازن استیل 304 دارای قیمت کمتری نسبت به مخزن 316 است و به همین دلیل به عنوان مخزن اقتصادی شمرده می شود و محبوب بسیاری از صنایع است.
کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف
مخازن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف به دلیل شباهت و تفاوت های خود دارای کاربرد های متفاوت و همچنین مشترکی نسبت به همدیگر هستند. کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف با توجه به نوع مخزن ( مخزن استیل استوانه ای، مخزن استیل کروی، مخزن استیل مخروطی، مخزن استیل مکعبی، مخزن استیل ترکیبی از اشکال هندسی و…) به دسته های مختلفی تقسیم میشوند. که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
مخزن 304
ترکیب شیمیایی مخزن 304 به صورت 18.8 % فولاد ضد زنگ، 18% کرون، 8% نیکل است. به همین دلیل دارای استقامت بسیار بالایی در برابر فرسودگی، مقاومت بسیار بالا در برابر اکسیداسیون ، اسید ها و خوردگی است.
کاربرد مخزن 304 در صنایع مختلف
در بین کاربردهای مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف. مخزن استیل 304 دارای کاربرد های کمتری است اما به دلیل هزینه فروش پایینتر دارای محبوبیت بیشتری نسبت به مخزن استیل 316 است. از کاربرد های مخزن 304 می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم :
صنایع شیمیایی
به دلیل مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و اسید ها و می توانید. به نگهداری مواد شیمیایی، رنگ های ارگانیک، محلول های استریلریزه. مواد شیمیایی غیر ارگانیک و…. در صنایع شیمایی به عنوان یکی از محبوب ترین مخزن های موجود شمرده می شود.
صنایع غذایی
مخزن 304 به دلیل ترکیب آلیاژی بسیار قوی مناسب برای نگهداری انواع میوه ها، گوشت، سبزیجات و… است. این مخزن به گونه ای طراحی شده است. که در ساختار مواد غذایی هیچگونه تغییری ایجاد نمی کند و از فاسد شدن آنها جلوگیری خواهد کرد.
صنایع لبنی
محصولات صنایع لبنی نسبت به صنایع دیگر بیشتر مورد عامل فاسد شدن قرار می گیرند. احتمال واکنش شیمیایی آنها به فولاد نیز بیشتر است. به همین دلیل از مخزن 304 برای نگهداری آنها با مقاومت بالا در برابر اسید های حیوانی و گیاهی استفاده می شود.
مخزن 316
آشنایی با انواع مخزن استیل 316 دارای ویژگی های منحصر به فرد استقامت کششی. قابلیت فرم پذیری و جوشکاری در درجه حرارت بسیار بالا، پایداری بسیار زیاد، مقاوم در برابر فرسودگی. مناسب برای وضعیت های پرفشار، مناسب برای جوشکاری استنلس استیل و… است. به همین دلیل کاربرد بسیار زیادی در بین کاربرد مخزن استیل 304 و 316 در صنایع مختلف دارد. اما به دلیل هزینه بسیار بالای تولید و فروش محصول مورد پسند بسیار صنایع نیست.
کاربرد مخزن 316 در صنایع مختلف
صنایع لبنی
از مخزن 316 در صنایع لبنی برای نگهداری و تولید محصولات لبنی استفاده می شود. برای مثال اگر به دستگاه های خامه زنی، مخزن بلورسازی. مخزن استارتر، مخزن فرآوری کشت برای تولید ماست و… دقت داشته باشید. متوجه می شوید که بخش گسترده از از صنایع لبنی تشکیل شده از مخزن های 316 است.
مطلب پیشنهادی: دسته بندی مخازن استیل بر اساس جداره
صنایع دارویی و داروسازی
از مخزن 316 به دلیل مقاومت بالا در برابر ترکیبات شیمیایی و پایداری برای نگهداری و تولید مواد دارویی استفاده می شود. زیرا فولاد به کارگرفته شده در مخزن 316 توانایی تغییر خاصی دارو را ندارد.
مطلب پیشنهادی: مواد تشکیل دهنده استنلس استیل
صنایع شیمیایی
مخزن 316 دارای PH ثابت است که هیچ کدام از مواد شیمیایی نمی توانند PH این مخزن را تغییر دهند. به همین دلیل از این مخزن در صنایع شیمیایی استفاده می شود.
صنایع پتروشیمی ، نفت و گاز
از مخزن 304 در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز نمی توان استفاده کرد. زیرا پایداری کافی برای نگهداری نفت و گاز را ندارد و دچار تغییر در ساختار خود خواهد شد. اما مخزن 316 تاثیر ناپذیر است به همین دلیل حدود90% مخازن مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز تشکیل شده از مخازن 316 است.
به مطالعه ادامه دهید: تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل
بدون دیدگاه