پمپ هموژنایزر-چیست

پمپ هموژنایزر چیست ؟ دستگاه هموژنایزر از ابزارهای آزمایشگاهی به شمار می‌رود. این دستگاه در آزمایشگاه ها بیشتر برای ترکیب و یکسان کردن نمونه های بیولوژیکی و شیمیایی استفاده می‌شوند. این دستگاه انواع مختلفی دارد و کاربردهای آن نیز متفاوت است که از این دستگاه در صنایع مختلفی مانند: بهداشتی و زیبایی، صنایع دارویی، آشامیدنی، خوراکی و غذایی و… استفاده می‌شود.
در این مقاله با پمپ هموژنایزر و کاربردهای آن آشنا می‌شویم.
گروه صنعتی و تولیدی آلفا تانک

چگونگی همگن سازی توسط پمپ هموژنایزر

همانطور که گفته شد هموژانایزر یک دستگاه آزمایشگاهی برای ترکیب مواد است. پمپ هموژنایزر ذرات بزرگ مواد را به ساختار و ذرات کوچک تبدیل می‌کند و آنها را با یکدیگر همگن می‌سازد. هموژنایزر یک پمپ جابه‌جایی مثبت است که یک شیر همگن ساز به آن وصل شده است.
همگن سازی یک عمل فیزیکی است که مواد و مایعات غیر قابل مخلوط شدن را در یک ظرف مخلوط می‌کند. مواد و مایعاتی که در هموژنایزر قرار می‌گیرند توسط فشار زیادی در یک شکاف قرار می‌گیرند و همین باعث افزایش قدرت و ایجاد فشاری می‌شود که ذرات را پراکنده کرده و اختلال بین آنها ایجاد می‌کنند.

انواع پمپ هموژنایزر

میکسر هموژنایزر تحت خلاء براساس نوع نیرویی که از آن استفاده می‌کنند به سه دسته تقسیم شده‌اند:
هموژنایزرهای اولتراسونیک: این دستگاه تحت تاثیر شرایط صوتی همگن سازی در آن انجام می‌شود.
مکانیکی: این دسته خود شامل آسیاب‌های استاتور، مهره‌ای و هموژنایزرهای تیغه ای است.
هموژنایزرهای فشار قوی: این نوع همانطور که از نامش مشخص است تحت تاثیر فشار زیاد، همگن سازی آن انجام می‌شود.

چه صنایعی از پمپ هموژنایزر استفاده می کنند

در ابتدا گفته شد پمپ هموژنایزر در صنایع و برای اهداف متفاوت به کار گرفته می‌شود. برخی از این صنایع عبارت‌اند از:
صنعت بیوتکنولوژی: این نوع از صنایع که بیشتر به زمینه پزشکی و کشاورزی توجه دارند با برخی بافت های گیاهی و حیوانی و برخی میکروارانیسم ها مانند: قارچ‌ها و باکتری‌ها و… به اصلاح محصولات و دام‌ها و سوخت های زیستی می‌پردازند. آنها از دستگاه پمپ هموژنایزر برای خرد کردن ذرات و لیز کردن سلولها برای تحقیق و آزمایش استفاده می‌کنند.
صنایع غذایی و نوشیدنی‌ها: تولید کنندگان و کارخانه‌های تولید مواد غذایی و آشامیدنی برای بهبود پایداری و ظاهری مناسب برای محصولات خود از دستگاه هموژنایزر استفاده می‌کنند.
چه صنایعی از پمپ هموژنایزر استفاده می کنند
دارویی و شیمیایی: همانطور که می‌دانید برای تولید داروها و پلاستیک‌ها و … به مواد شیمایی نیاز است. تولید کنندگان دارویی و… از دستگاه هموژنایزر در زمینه جداسازی اجزا ماده و پخش کردن آن به طور اصولی و مساوی در دیگر ماده ها استفاده می‌کنند.

مطلب پیشنهادی: مشخصات فنی مخازن استیل ایزوتانک

میکسر هموژنایزر تحت خلاء

دستگاه میکسر هموژنایزر تحت خلاء به دلیل مقرون به‌صرفه بودن در تولید امولسیون و سوسپانسیون با غلظت های متفاوت به کار می‌رود. این دستگاه دارای قسمت‌ها و اجزایی مانند: پمپ هموژنایزر، شاسی استیل، مخزن اصلی و… است و همانند برندهای مرغوب اروپایی ساخته شده است.
میکسر هموژنایزر تحت خلاء برای تولید محصولاتی مورد استفاده قرار می‌گیرد که استریل شده باشند و یا حتما نیاز به استریل کامل داشته باشند. به همین دلیل است که در صنایع غذایی و بهداشتی از آن برای تولید: رنگ موها، کرم‌ها، اکسیدان‌ها و … و در صنایع غذایی در تولید: انواع سس‌ها و… به کار می‌رود. تولید امولسیون‌های پایدار و بدون حباب با زمان ماندگاری بالا آنها، یکی دیگر از ویژگی‌های شگفت انگیز این دستگاه می‌باشد.

نحوه کارکرد میکسر هموژنایزر تحت خلاء

در این دستگاه آب و چربی به طور مستقیم از سیستم خلاء به داخل هموژنایزر وارد می‌شوند و به خوبی ریز شده و با یکدیگر ترکیب می‌شوند. مجدد محصول توسط خط سیرکوله به داخل مخزن بازمی‌گردد و با اسکرابر به خوبی با هم میکس می‌شوند. مخروطی بودن کف مخزن باعث می‌شود مواد به خوبی داخل مخزن تخلیه شوند که این تخلیه توسط خط سیرکوله یا توسط شیر تخلیه انجام می‌شود.

مطلب پیشنهادی: آلیاژ مصرفی ورق استیل از کدام نوع است

ویژگی‌های میکسر هموژنایزر تحت خلاء

این دستگاه علاوه بر مزیت‌هایی که در تولید محصولات دارد، ویژگی‌های مختلفی برای ساخت این دستگاه مورد توجه قرار گرفته است. که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:
ویژگی_های میکسر هموژنایزر تحت خلاء
سطح صدا
برای بهتر پیش رفتن عملیات و بهبود بخشیدن به کار خود بهتر است صدای تولید شده از دستگاه را مدیریت کنید. زیرا ایجاد صدا در محیط کار و محیط‌های بیرون آرامش را از بین می‌برد و در برخی موارد با از بین بردن تمرکز باعث بروز مشکلات در حین کار می‌شود. پمپ هموژنایزر چیست
ابعاد و وزن
دستگاه میکسر هموژنایزر تحت خلاء در ابعاد و وزن مختلف ساخته می‌شود. ابعادی که شما نیاز دارید براساس کار شما تایین می‌شود البته باید فضای قرارگیری دستگاه را هم متناسب با ابعاد و وزن آن در نظر گرفته باشید. این دستگاه به دلیل استفاده در صنعت بیشتر در ابعاد و وزن بزرگ ساخته می‌شود.
کنترل سرعت
در دستگاه میکسر هموژنایزر تحت خلاء کنترل سرعت آن یک ویژگی عالی به شمار می‌رود. دستگاه هموژنایزر بهتر است در شرایط مخلوط کردن مواد از سرعت کم شروع کرده و به تدریج به سرعت خود اضافه کند. پس بهتر است نوعی از دستگاه را خریداری کنید که به شما امکان کنترل سرعت را بدهد.
مطلب پیشنهادی: استاندارد طراحی مخزن استیل

مزایا هموژنیزه کردن مواد(همگن سازی)

هموژنیزه کردن مواد گام بسیار مهم و پرکاربردی در تولید محصولات باکیفیت دارد. این فرایند با بهبود بخشیدن به بافت و طعم مواد به افزایش خرید و فروش آن و رضایت خریداران می‌افزاید. برخی از این مزایا شامل موارد زیر می‌شود:
افزایش پایداری محصولات
سازگاری در همگن سازی مواد
کاهش هزینه ها
بهبود نتایج فراوری موادغذایی
نگهداری موادغذایی
طول عمر مفید موادغذایی
و…

نتیجه گیری

نبودن ثبات و ایجاد تورم روزافزون ارز خارجی در کشور ما باعث شده تمامی محصولات و دستگاه هایی که در خارج  ازکشور تولید و وارد می‌شوند قیمت ثابتی نداشته باشند و با توجه به ارز، بالا و پایین می‌شوند. تمامی انواع دستگاه های هموژنایزر با وجود فناوری های متفاوت برای اختلال ساخته شده‌اند که البته هرکدام کاربردهای زیادی دارند.

ویژگی_های میکسر هموژنایزر تحت خلاء
اگر در صنایع دارویی و بهداشتی و … فعالیت دارید این دستگاه همان وسیله ای است. که برای راحتی و درستی کار به آن نیاز خواهید داشت. این را بدانید که همگن سازی دستگاه پمپ هموژنایزر جزو مراحل اولیه آماده سازی محصول است. که قبل از تحلیل و بررسی سلول‌ها، عوامل بیماری‌زا و…انجام می‌شود. پمپ هموژنایزر چیست.

به مطالعه ادامه دهید: نوع پولیش مخزن استیل چیست

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *