زمانی مورد استفاده قرار خواهد گرفت که میکسرهای معمولی در صنعت دیگر کفایت نداشته باشند. کاربردهای اصلی که این دستگاه دارد میتوان به ساخت انواع امولسیونها و سوسپانسیونهای پایدار اشاره کرد.
گروه صنعتی و تولیدی آلفا تانک این میکسر را به این صورت برای شما معرفی میکند که یک میکسر معمولی برای انجام کارهای چندین ساعته مناسب نمیباشند؛ این در حالی است که صنعتهای مختلف به راحتی میتوانند با استفاده از میکسر هموژنایزر تحت خلأ در عرض چندین دقیقه انواع امولسیونها و سوسپانسیونها را تولید کنند.
میکسر هموژنایزر تحت خلا چیست
امروزه میکسر هموژنایزر را به نام پمپ امولسیون نیز میشناسند. از این دستگاه در حقیقت برای همگن کردن مخلوط سوسپانسیون و امولسیون مورد استفاده قرار میگیرد. در هنگام خرید این میکسر به این نکته توجه داشته باشید که پمپ هموژنایزر صنعتی باید از دقت ساخت و تکنولوژی روز دنیا بهره گرفته باشد تا بتواند فاصله بین روتور و استاتور را به کمترین میزان خود برساند.
با کم شدن این فاصله ذرات معلق ریز در محلول هم زمان با چرخش سریع پمپ همگن و میکرونیزه خواهد شد. اصلیترین تفاوتی که میتوان برای میکسر هموژنایزر تحت خلأ با دیگر میکسرهای معمولی بیان کرد این است که این میکسر ذرات معلق مایع، جامد و خمیر را به صورت کاملاً همگن و یکنواخت در مخلوط پراکنده خواهد کرد.
دقت بالایی که این دستگاه نیازمند است باعث شده است که تنها شرکتهای فنی مهندسی مانند گروه صنعتی و تولیدی آلفا تانک بتواند میکسرهای هموژنایزر را طراحی کنند.
انواع دستگاه میکسر هموژنایزر تحت خلأ
میکسر هموژنایزر تحت خلأ برای ترکیب مواد مختلف به 3 دسته اصلی تقسیم بندی شدهاند. لازم به ذکر است در هنگام خرید این میکسر به این نکته توجه داشته باشید که از این دستگاه برای چه کاری استفاده میکنید. بهعنوانمثال در صورتی که برای صنعت رنگ و رزین قصد دارید این دستگاه استفاده کنید بهتر است از ترکیب میکسر هموژنایزر مکانیکی و التراسونیک استفاده کنید. انواع مختلف این دستگاه به شرح زیر است:
- میکسر یا هموژنایزر اولتراسونیک
- هموژنایزر بید میل(Bead mill)
- هموژنایزر میکسر مکانیکی فشار بالا
تقسیم بندی میکسر هموژنایزر
میکسرهای هموژنایزر با در نظر گرفتم ویژگیهای مختلفی به دسته بندی زیر تقسیم بندی میشوند:
مدل کف گرد
کف گرد برای هموژن کردن موادی که دارای ویسکوزیته بالایی هستند مناسب میباشد. بهعنوانمثال میتوان از این مدل برای محلولهای دئودورانت ماتیکی و یا ژل استفاده کرد. این دستگاه اغلب در ترکیب با یک همزن مورد استفاده قرار میگیرند.
مدل بچ
مدل بچ از میکسرهای هموژنایزر قابلیت این را دارند که کاربران دستگاه را بر روی پایههای متحرک نصب کنند. از این میکسر برای تولید محلولهای ساز ریز استفاده میکنند.
مدل پمپی
از مدل پمپی دستگاه میکسر هموژنایزر برای تولید محلولهایی که حجم بالایی دارند مناسب و ایدهآل در نظر گرفته شده است. این مدل قابلیت اضافه کردن مواد در زمان تولید را به کاربران خود میدهد. علاوه بر این موضوع مدل پمپی این دستگاه قابلیت تخلیه مواد از مخزن و یا محفظه را دار میباشند؛ توانایی میکس چند مرحلهای این دستگاه باعث محبوبیت این مدل شده است.
بیشتر بخوانید: فروش مخزن استیل در شرق تهران
برخی از اصلیترین ویژگیهای مدل پمپی دستگاه میکسر هموژنایزر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارای اجزای مختلف بهداشتی
- توانایی همگن کردن مواد با ویسکوریته بالا
- بدون هیچ هواخوردگی
- قابلیت پمپاژ اتوماتیک
معرفی میکسر هموژنایزر
دستگاه به نامهای مختلفی مانند میکسر برش بالا، میکسرهای روتور استاتور، هموژنایزرهای برش بالا معروف میباشند دارای یک مشخصات کلی هستند که به شرح زیر است:
- دارای روتور با سرعت بالا در چرخش دستگاه. سرعت خطی این دستگاه از 10 الی 50 متر بر ثانیه متغیر است
- نرخ برش بالا از حدود 20.000 الی 100.000
- دارای سرعت تخلیه انرژی بسیار بالا و متمرکز در نزدیکی سر این دستگاه
- مصرف انرژی بالاتر نسبت به میکسرهای معمولی
- و…
کاربرد میکسر هموژنایزر تحت خلأ
این دستگاه دارای کاربردهای وسانواعیعی میباشد. به گونه این که از این دستگاه در صنایع مختلف استفاده میشود. برخی از اصلیترین کاربردهایی که میکسر هموژنایزر دارد عبارتاند از:
- ساخت سوسپانسیونها و امولسیونها
- آسیاب کردن و انحلال ذرات در صنایع تولید مواد غذایی
- فرایندهای شیمیایی
- صنایع بهداشتی
- تولید مواد آرایشی
- صنایع رنگ و رزین
برخی از مشخصات فنی این دستگاه
به طور کلی میتوان گفت این دستگاه ها دارای مشخصات فنی زیر هستند:
- در طراحی انواع دستگاه هموژنایزر از موتور هموژن تمام استیل استفاده شده است، جنس ورق 316 بر روی دستگاه به کار برده شده است.
- دارای سیستم پنوماتیک؛ به زبان سادهتر دارای بالابر درب اتوماتیک
- طراحی این دستگاه به گونهای انجام شده است که تمامی استانداردهای GMP را دارا میباشد
- قابلیت سیستم شست و شوی CIP که برای شستشوی درون مخزن بعد از اتمام هر فرایند استفاده میشود
- دارای سیستم لیزری که کاربران میتوانند حجم مخزن را مشاهده کنند
- ساخت بدنه مخزن و شاسیهای این دستگاه از استیل 304 و 316 بهره گرفته است
- دارای خروجی برای تخلیه مواد در داخل آن
- میکسر هموژنایزر تحت خلأ توسط گروه صنعتی و تولیدی آلفا تانک در دو صورت دو جداره و سه جداره انجام میشود
- استفاده از یک پمپ خلأ در مخزن دستگاه
- دارای سیستم وکیوم برای حذف کردن حبابهای هوای داخل محصول
دستگاه هموژنایزر کرم و محصولات آرایشی بهداشتی
هنگام تولید انواع محصولات آرایشی به ویژه کرمهای ضد آفتاب، نرم کننده میکسر هموژنایزر تحت خلأ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده است. لازم به ذکر است کرم در دسته سیالهای غیر نیوتونی طبقه بندی میشود. گرانروی که این سیالها دارند با اعمال دستگاه هموژنایزر تغییر میکنند و در کرم کاهش میابند.
به زبان سادهتر میکسر هموژنایزر تحت خلأ برای ایجاد سیرکولاسیون با ایجاد کردن تنش در محلولهای مختلف ویسکوزیته محلول را کاهش میدهد و عمل همگن کردن کرم و پمپاژ آن را به صورت هم زمان انجام میدهد. لازم به ذکر است استفاده از این دستگاه برای مخلوطهایی که ویسکوزیته بالایی دارند؛ مانند برخی از گرمهایی که گرانروی بیش از CP100 دارند مناسب استفاده نمیباشد.
مطلب پیشنهادی: مخزن استیل از کجا بخرم
دستگاه هموژنایزر سم و کود شیمیایی
همان طور که در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم از دستگاه میکسر هموژنایزر در مراحل تولید سمهای سوسپانسیون استفاده میشود. محلول با وارد شدن به این دستگاه به اندازه ذرههای ریزتر تبدیل خواهد شد. دستگاههایی که شرکت صنعتی و تولیدی آلفا تانک دارد میتواند ذرات را به حدود 5 الی 8 میکرون در بیاورند.
این اندازه در حقیقت برای به دست آوردن کودهای شیمیایی و انواع سم مقدار مناسبی خواهد بود. لازم به ذکر است در محلولهای سوسپانسیون در صورتی که سایز ذرهها از حدی پایینتر رود پایداری محلول نیز رو به کاهش میرود.
دستگاه هموژنایزر رنگ، و میکسر مرکب و رزین
از دیگر کاربردهایی که میکسر هموژنایزر تحت خلأ دارد میتوان به صنعت رنگ و رزین اشاره کرد. در این صنعت از این دستگاه برای پودر رنگ، پیگمنت با حلالهای مختلف استفاده میشود. در این صنعت از دستگاه میکسر هموژنایزر به جای آسیبهای معمولی استفاده خواهد شد و قیمت پایینتری نیز پرداخت میشود.
در این صنعت اندازه ذرههای پودر از اهمیت بالایی برخوردار شده است؛ به صورتی که تمامی رنگها باید زیر 5 میکرون باشند. این امر باعث بالا رفتن کیفیت رنگ و در عین حال کاهش هزینه تولید میشود. در نتیجه میکسر هموژنایزر تحت خلأ در کیفیت محصولات تأثیر خواهد گذاشت.
بدون دیدگاه