در این مقاله شرکت صنعتی و تولیدی آلفا تانک در مورد فروش مخزن گاز CNG صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.
یکی از اصلیترین قطعات در سیستم سوخت رسانی گازی، مخزن گاز CNG میباشد، در این مخزن سوخت گاز و یا همان سی ان جی در آن ذخیره شده است.
فروش مخزن گاز CNG
امروزه با توجه به آن که ذخیره سازی بیشتر صورت بگیرد، سوخت گاز را به صورت فشرده در این مخازن نگه داری میکنند. مخزن گاز CNG به این صورت طراحی شده است که گاز با فشار بیش از 200 بار در آن قرار گیرد.
معمولاً طراحی این مخازن به این صورت است که استوانهای و یا عدسی کروی طراحی میشوند. هنگام تولید این مخزنها از متریالهایی اعم از فولاد، آلومینیوم، چدن و… استفاده میکنند. به اصطلاح این مخزنها نیز در دسته مخزن استیل جای گرفتهاند. در ادامه در خصوص این مخزن ها بیشتر صحبت خواهیم کرد:
مشخصات مخزن استیل CNG
این مخزنها با توجه به خواسته کارفرما و نوع کاربرد آنها در قطرهای خارجی، وزن، طول، گنجایش اسمی، مقدار گاز تقریبی و… دارای تفاوتهای زیادی هستند. لازم به ذکر است با توجه به کارخانهای که مخزن گاز CNG را تولید و طراحی میکند و مواد اولیهای که در تولید آن به کار رفته است این مشخصات تعیین خواهند شد. به عنوان مثال برخی از این کارخانههای تولیدی در خصوص حک کردن وزن این مخزنها دقت بالایی به خرج نمیدهند و وزن حک شده بر روی محصول صحیح انجام نمیشود.
عملکرد، شرایط و طول عمر مخزن گاز فشرده
استانداردها و شرایطی که برای تولید و طراحی این مخزنها وجود دارد به این صورت است که گاز باید با فشار 200 بار در دمای 15 درجه سانتی گراد تولید شود. حداقل فشار بار برای این مخزنها 260 بار است و حداقل دمای مجاز را تولید خواهد کرد. دفعاتی که شما میتوانید یک مخزن گاز CNG را در طول عمر مفید خود پر کنید 15.000 مرتبه میباشد. لازم به ذکر است عمر مفید این مخزنها معمولاً 20 سال خواهد بود. مخزن استیل سی ان جی باید هر 3 سال بازرسی شود و آزمودن آنها هر 5 سال یک دوره انجام خواهد شد.
استانداردهای ساخت مخازن CNG
در صورت خرید و فروش مخزن گاز CNG، به ایمنی و استانداردهای این مخزنها دقت داشته باشید. استانداردهای ملی و بینالمللی این مخزنها به صورت زیر هستند:
- کد استاندارد
- بر اساس سازمان حمایت کننده
- ISO 11439
- ISO-IANGV
- ECER 110
- سازمان ملل
- ANSI/CSA NGV2
- موسسه استاندارد کانادا
- ANCSA B5 PT2
- کانادا
انواع مخازن CNG ازنظر جنس مواد تشکیل دهنده
به صورت کلی میتوان مخزن گاز را به دسته بندی زیر تقسیم بندی کرد، هر کدام از این مخزنها دارای کاربردهای مختص به خود هستند:
مخازن نوع اول، مخازن تمام فلزی (CNG-1)
این دسته از مخزنها با استفاده از 3 روش استفاده از شمشال، لوله، ورق صفحهای تولید میشوند. مخزن تمام فلز و یا همان مخزن استیل با در هنگام شکل دهی، پوشاندن درز و جوش از فولاد کروم مولیبدن و یا کربن منگنز طراحی میشوند. مخزن استیل گاز سی ان جی نسبت به دیگر مخزنها دارای وزن بالاتر و قیمت پایینتری خواهند بود. مخزن تمام فلز به ازای هر لیتر ظرفیت آبی از 1.3 کیلوگرم وزن برخوردار خواهند بود.
مخازن نوع دوم، مخازن نیمه کامپوزیت یا کمرپیچ (CNG-2)
مخزن نیمه کامپوزیت دارای یک لایه آستری از جنس آلومینیوم و یا فولاد بدون درز تولید میشود، این قسمت به صورت استوانهای توسط الیاف شیشهای، کربن، آرامید و یا مخلوطی که به رزین و یا همان کامپوزیت آغشته هستند استفاده خواهد شد. لایههایی که به رزین آغشته هستند باعث میشوند که ضخامت قسمت استوانهای خواهند شد و این امر باعث میشود که وزن مخزن کاهش پیدا کند. مخزن نوع دوم به ازای هر لیتر ظرفیت آبی از 0.58 کیلوگرم وزن برخوردار شده است.
مطلب پیشنهادی : قیمت مخزن آب چقدر است
مخازن نوع سوم (CNG-3)
این دسته از مخزنهای سی ان جی دارای یک لایه استری که از جنس آلومینیوم بدون درز هستند تولید میشوند. لایه داخلی این مخزن از مواد کامپوزیتی استفاده کرده است. این لایه باعث میشود که ضخامت قسمت فلزی مخزن کاهش پیدا کند و در نتیجه این امر مخزن از وزن پایینتری برخوردار میشود. لازم به ذکر است مخزن نوع سوم از مخزنهای نوع اول و دوم وزن سبکتری دارد. علاوه بر این موضوع، این مخزنها توانایی این را دارند که فشار بیشتری را تحمل کنند. مخزن نوع سوم سی ان جی به ازای هر لیتر ظرفیت آبی 0.4 کیلوگرم وزن دارد.
مخازن نوع چهارم، مخازن تمام کامپوزیت (CNG-4)
مخزن تمام کامپوزیت همانند مخزن شماره سه میباشد. تنها تفاوت این مخزنها از نوع جنس و نوع آستر است. آستری که برای این مخزن مورد استفاده قرار میگیرد از جنس پلیمر بدون درز میباشد. تمامی سطح این مخزن با استفاده از مواد کامپوزیت در جهتهای محوری و شعاعی تقویت شدهاند. این نوع از مخزنهای سی ان جی دارای پایینترین وزن ممکن هستند. محل نصب شیر و پورتهای این مخزن از جنس آلومینیوم در نظر گرفته شدهاند، با روش خاص به لایه داخلی به یکدیگر متصل شدهاند.
کاربرد مخازن گاز
ممکن است برای شما این سؤال به وجود آید که کاربردهای این مخزن گاز چیست؟ در صورتی که قصد داشته باشید کاربردهای آن را برای شما بیان کنیم بهتر است آن را در حوزههای خصوصی، خانگی و صنعتی مورد بررسی قرار دهید. مخزن گاز CNG برای ذخیره سازی گازهای مایع در پالایشگاههای نفت، پلانت پتروشیمی و.. مورد استفاده قرار گرفتهاند. علاوه بر این موضوع برای تأمین ترمزهای خودرو، قطار و هواپیما و… استفاده میشوند.
از دیگر کاربردهای این مخزن میتوان به استفاده از آن در معدن کاری، در تولیدیها و کارخانههایی که گاز کشی در آن امکان ندارد و.. اشاره کرد. مخزن گاز برای گرم کردن سولهها و کارگاهها نیز کاربرد دارند. گیرندههای هوای فشرده، ذخیره کردن گازهای مایع اعم از کلر، آمونیاک، پروپان و بوتان نیز از مخزن استیل استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید : چه عواملی در بازرسی مخازن استیل مهم است
انبار کردن و نگهداری مخزنهای سی ان جی
- برای آن که بتوان مخزن استیل را با گاز پر کرد و آن را در انبار نگه دارید کنید، بهتر است به نکات زیر دقت داشته باشید:
- مخزن گاز CNG نباید در معرض تابش آفتاب به صورت مستقیم قرار گیرد، از طرف دیگر به هیچ عنوان در بارش اسمانی نیز قرار داده نشوند
- محیطی که این مخزنها در آن قرار گرفته میشود نباید به صورتی باشد که خوردگی و یا پوسیدگی در مخزن ایجاد شود
- مخزن گاز CNG نباید به هیچ عنوان یا زمین و با دیگر مخزنها برخورد داشته باشند. برای این امر بهتر است از پالتهای چوبی استفاده کنید.
- هنگام جا به جا کردن این مخزنها بهتر است آن را بر روی زمین غلط ندهید و یا آن را نکشید. برای حمل مخزن سی ان جی باید از جرثقیل و یا بالابرهای دستی استفاده کنید.
- مخزن نباید در کنار مواد آتش زا قرار داده شوند
- مخزن گاز CNG نباید در کنار دستگاههایی که تولید جرقه میکنند قرار داده شوند
- مخزن از هر نوع آلودگی مواد چرب باید دور باشد.
در این مقاله در مورد فروش مخزن گاز CNG صحبت کردیم. ممنون که با ما همراه بودید.
بدون دیدگاه