بازیافت ضایعات فلزی یکی از اقدامات مفید و موثر در صنعت است که با به وجود آوردن امکان استفاده دوباره از فلزات، از بسیاری آسیبهای اقتصادی و زیست محیطی جلوگیری به عمل میآورد. فلزات مختلف از جمله قراضه آهن، استیل، آلومینیوم و… با قابلیت بازیافت بارها و مورد استفاده قرار میگیرند و هزینههای اقتصادی و زیست محیطی تولید از مواد اولیه را به حداقل میرسانند.
شاید برایتان جالب باشد بدانید نحوه بازیافت ضایعات فلزی به چگونه است؟ چه فلزاتی قابل بازیافت هستند و بازیافت چه مزایایی دارد؟ با گروه صنعتی و تولیدی آلفا تانک همراه باشید تا به طور کامل با بازیافت آشنا شویم.
تاریخچه ایده بازیافت ضایعات فلزی
پیش از هر چیز به سراغ دلیل اصلی شکل گرفتن ایده بازیافت فلزات میرویم. اصلا چه چیزی بود که سبب ایجاد تفکر بازیافت فلزات شد؟ در اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی سالهای اوج جنگ جهانی دوم بود که ایالت متحده آمریکا طی جنگهای طاقت فرسا با کمبود فلزات برای ساخت سلاح و ادوات نظامی مواجه شده بود. در این هنگام بود که برای نخستین بار این ایده در ذهن مردم و دولت شکل گرفت که ضایعات را بازیافت کنند و با حل مشکل کمبود فلز، به ساخت توپ و تانک از فلزات بازیافتی بپردازند.
سالها گذشت و بازیافت ضایعات در کشورهای دیگر نیز رواج یافت و حتی پس از دوران جنگ هم این اقدام مفید با دلایل زیست محیطی و اقتصادی تا به امروز ادامه پیدا کرده است. اما بیابید دقیق تر بررسی کنیم که
بازیافت ضایعات فلزی چه مزایایی دارد
مهم ترین مزایایی که می توان از آنها برای بازیافت فلزات نام برد 3 مورد است که در ادامه به هرکدام می پردازیم.
بازیافت ضایعات فلزی، راهی برای حفاظت از طبیعت
جلوگیری از تلنبار شدن ضایعات فلزی، لوازم ساختمانی، لوازم خانگی، آهن قراضه، مخزن استیل و… یکی از اصلی ترین دلایلی بود که طی سالهای طولانی از ایده بازیافت ضایعات فلزی دفاع کرد. زبالههای فلزی اگر به حال خود رها شوند به مرور کشور و طبیعت را آلوده میکنند و علاوه بر ظاهر بد و اشغال فضا، آسیبهای زیست محیطی فراوانی به بار میآورند.
علاوه بر آلودگیهای ایجاد شده توسط ضایعات فلزی، جلوگیری از تولید پی در پی و مصرف منابع طبیعی فلزات مزیت و دلیل بزرگ دیگری برای بازیافت ضایعات فلزی است. بازیافت ضایعات فلزی که باعث ایجاد منابع اولیه ثانویه میشوند، راه حل فوق العادهای برای حفظ منابع طبیعی هستند.
این اقدام بی نظیر نه تنها استفاده از منابع طبیعی محدود را کاهش میدهد بلکه هزینه کلان و مصرف انرژی استخراج فلز را با هزینه کمتر بازیافت جایگزین میکند.
بازیافت ضایعات فلزی، راهی برای کاهش هزینه تولید
یکی از مهمترین دغدغههای دولت، مردم و صنایع برای انجام اقدامات مختلف بهبود شرایط اقتصادی و کاهش هزینه تولیدات است. همان طور که پیش تر اشاره کردیم یکی از بزرگترین مزایای بازیافت فلزات تاثیری ست که در کاهش هزینه تولید میگذارد. تولید فلزات اولیه از منابع طبیعی از مراحل استخراج از معدن همراه با هزینههای بسیار صورت میپذیرد.
در مقابل تولید فلزات از طریق بازیافت، هم به خودی خود هزینه کمتری در پی دارد؛ هم هزینه تولید از مواد اولیه را کاهش میدهد و مهم تر از همه مصرف انرژی و آب را نیز به حداقل میرساند.
بازیافت ضایعات فلزی راهی برای سود بیشتر کشور، حفظ معادن و سرمایههای طبیعی و اشتغال زایی جوانان میهن است.
بازیافت ضایعات فلزی، قدم سبز حفظ سلامت
با ارزش ترین چیزی که در زندگی هر انسان وجود دارد، جان اوست. در انجام هر اقدام اولین و مهمترین چیزی که باید در نظر گرفته شود، تاثیری ست که بر سلامت محیط و جان انسانها میگذارد.
مطلب پیشنهادی: بهترین تولید کننده میکسر هموژنایزر تحت خلاء
بازیافت ضایعات فلزی از این جهت هم جزو عاقلانه ترین و مفیدترین اقداماتی ست که در برابر آلودگی ایجاد شده توسط ضایعات میتوان انجام داد. ضایعات فلزی از جمله وسایل قراضه آهنی، مخزن استیل و.. دارای درصدی ناخالصی و مواد شیمیایی مضر سرب و جیوه هستند که با ورود به اکوسیستم تاثیر منفی بر محیط زیست میگذارند؛ این اثر به حدی ست که میتواند با آلوده کردن آب و خاک جان انسانها را به خطر بیندازد.
بنابراین بازیافت ضایعات فلزی قدمی در جهت حفظ سلامت انسان، محیط زیست و اقتصاد کشور است. همین سه عامل آن قدر بزرگ و بنیادی هستند که باعث توجه ویژه به صنعت بازیافت فلزات شوند.
چه فلزاتی قابلیت بازیافت و استفاده دوباره دارند
حال که با مزایای بازیافت ضایعات فلزی آشنا شدیم، قصد داریم با فلزات قابل بازیافت و مواد قابل ساخت با آنها آشنا شویم.
فلزات قابل بازیافت به طور کلی در دو دسته آهنی و غیر آهنی قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید: روش های جوشکاری مخازن استیل
فلزات آهنی فلزاتی مانند آهن و فولاد هستند که به آهن ربا جذب میشوند. این فلزات جزو اصلی ترین ضایعات قابل بازیافت هستند و با تامین منابع اولیه ثانویه آهنی برای تولید فولاد، چدن و ساخت لوازم خانگی، بدنه خودرو کهنه، ریل قطار و اسکلت و لوازم ساختمانی بکار میروند.
ضایعات فلزی غیر آهنی گروه دیگر ضایعاتی که قابل بازیافت هستند که عنصر آهن را در ساختار خود ندارند. این گروه شامل فلزاتی چون آلومینیوم، مس، استیل، نیکل، کروم، تیتانیوم و… نسبت به ضایعات آهنی فراوانی کمتری داشته و سودآوری بیشتری به همراه دارد.
سالیانه میلیونها تن ضایعات فلزی غیر آهنی چون ورقهای آلومینیوم، لوازم خانگی مسی، مخزن استیل و… مورد بازیافت و استفاده دوباره قرار میگیرند.
چگونه اقدام به بازیافت ضایعات فلزی مان کنیم
برای بازیافت فلزات بایستی به یک مرکز خوب جمع آوری و بازیافت این مواد مراجعه کنید. این مرکز میتواند محل جمع آوری محلی فلزات قلع و آلومینیوم، محل مخصوص بازیافت فلزات ضایعاتی و یا نمایندگی قراضه و کاهش ضایعات باشد.
مراکز بازیافت ضایعات فلزی به طور معمول فلزات قابل بازیافت آهن، آلومینیوم، مس و برنج را با قیمتی مختص به هر فلز از شما خریداری میکنند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره مخازن استیل تحت فشار
درآمد حاصل از فروش ضایعات فلزی
یکی از سوالات رایج کاربران در مورد هزینه فروش ضایعات است. اگر میخواهید بدانید با فروش فلزات چقدر پول کسب میکنید، به این بخش از متن توجه کنید. در حقیقت هزینه حاصل از فروش ضایعات فلزی به مراکز بازیافت کننده به چند عامل مهم بستگی دارد.
اولین عامل تاثیر گذار در قیمت، نوع فلز ضایعاتی تان است. فلزات آهنی چون آهن و فولاد فراوان تر هستند و معمولا با هزینه کمتری توسط مراکز خریداری میشوند. اما فلزات ضایعاتی غیر آهنی چون مس، آلومینیوم، استیل، نیکل، تیتانیوم و… با توجه به اینکه کمیاب تر هستند سود بیشتری برای شما خواهند داشت.
عامل دیگر در تعیین قیمت فلز ضایعاتی وزن فلز تان است. قیمت فلزات قابل بازیافت معمولا بر حسب وزن فلز با معیار تن اندازه گیری و تعیین میشود. به طور کلی توصیه میشود پیش از تحویل فلزات ضایعاتی تان از چند مرکز بازیافت پرس و جو کرده و با اطلاع از وزن قابل قبول و هزینه پرداختی شان بابت هر فلز، به صرفه ترین مرکز را برای تحویل انتخاب کنید.
در این مقاله سعی کردیم با ارائه اطلاعات مفیدی در مورد بازیافت در جهت انجام این اقدام شما را راهنمایی کنیم. بازیافت فلزات یکی از صدها قدم سبز در جهت حفظ طبیعت و بهبود اقتصاد کشور است. شما هم با تحویل ضایعاتی تان به مراکز بازیافت در این اقدام نیک و هوشمندانه سهیم باشید.
به مطالعه ادامه دهید: میکسر هموژنایزر تحت خلاء دست دوم
مطلب کاربردی بود