سایز مخازن استیل و تأثیر آن بر قیمت: یکی از مهمترین مخزنهای نگهداری مواد غذایی فاسد نشدنی، سیالات بهداشتی، سیالات آشامیدنی و… استفاده از مخزن استیل میباشد. این مخزن به دلیل مقاوم بودن در برابر عواملی مانند خوردگی یکی از بهترین مخزنها برای نگهداری اسیدها و مواد قلیایی به حساب میآید. امروزه در صنایع مختلف برای نگهداری مواد اولیه و محصولات مختلف تولیدی نیازمند به مخزن استیل و.. است.
مخازن استیل در دسته بندیهای مختلفی تقسیم بندی میشوند. یکی از پرکاربردترین مخازنی که در صنایع غذایی و شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد مخازن استیل میباشد، این هم به دلیل قابلیت ذخیره سازی و نگهداری گستردهای است که این مخازن از خود نشان دادهاند. این مخازن در شرایط متنوعی توانایی کارکرد بسیار فوقالعاده دارند.
انواع مخزن استیل
همان طور که در قسمت بالا برای شما بیان کردیم مخزن استیل به دسته بندیهای مختلفی تقسیم شدهاند، اما به صورت کلی میتوان گفت مخزن استیل به دسته بندی زیر دسته بندی شدهاند:
- مخزن استیل تک جداره
- مخزن استیل دو جداره
- مخزن استیل سه جداره
- میکسر استیل
- پروسس تانک استیل
- مخزن عمودی
- مخزن افقی
- مخزن مخروطی
- مخزن استیل کروی
- مخزن مکعبی
- مخزن استیل استوانه ایی
- مخزن نگهداری شیر یا همان مخزن شیر استیل
- منبع آب استیل
مزایای استفاده از مخازن استیل
از مخازن استیل در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد که میتوان به صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، شیمیایی و… اشاره کرد. در ادامه برخی از اصلیترین مزیتهای استفاده از مخازن استیل را برای شما بیان خواهیم کرد:
- نگهداری محصولات با کیفیت بالا در زمان طولانی
- داشتن خاصیت ضد زنگ و ضد خورندگی
- زیبای مخازن استیل نسبت به دیگر مخازن
- عمر طولانی و چند برابری نسبت به دیگر مخازن فلزی
- قابلیت طراحی و ساخت در لیتراژهای مختلف
- قابلیت ساخت به صورت تک جداره و دو جداره و پروسس
- مورد تأیید سازمان غذا و دارو و کاملاً بهداشتی بودن مخزن استیل
- امکان نصب کویل و میکسر در مخزن استیل
این محصول نیز مانند دیگر محصولات دارای معایب مختص به خود است که میتوان به قیمت بالایی آنها و هزینه بالای تعمیرات و نگهداری آن اشاره کرد.
شکل هندسی مخزن استیل
سایز مخازن استیل و تأثیر آن بر قیمت: مخزن استیل به صورت کلی به دو دسته مکعبی و استوانهای تولید میشوند و در بازارها عرضه شدهاند. اما این مخازن با توجه به سفارش مشتری میتواند شکلهای مختلفی را به خود بگیرند. مخازن استیل از لحاظ شکل هندسی به دسته بندی زیر تقسیم شدهاند:
- مخزن استیل استوانهای (افقی و عمودی)
- مخازن استیل مکعبی
- مخزنهای استیل کروی
- مخروطی
- ته قیفی
ظرفیت مخزن استیل
رنج ظرفیت مخزنهای استیل با سایز آنها به صورت مستقیم ارتباط دارد. سایز و ظرفیت این مخزنها دارا تنوع بسیار بالایی هستند، به صورتی که میتوان این مخزنهای استیل را به دسته بندی زیر تقسیم بندی کرد:
- مخزن استیل کوچک
20 لیتری تا 500 لیتری
- مدلهای صنعتی
500 لیتری تا 100 متر مکعب
- مخازن استیل سنگین
100 تا 500 متر مکعب
به این نکته توجه کنید در هنگام خرید مخزنهای استیل شما میتوانید این مخازن را با توجه به نیاز پروژه در اندازهها و ظرفیتهای مختلفی سفارش دهید.
شاخصههای اصلی در طراحی مخزن استیل
برای طراحی بهترین مخزن استیل از پارامترها و مؤلفههای منحصر به فردی استفاده میشود که برخی از مهمترین این پارامترها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فشار کاری، فشار طراحی
- دمای کاری، دمای طراحی
- نوع سیال نگهداری شونده درون مخزن
- میزان خصلت اسیدی یا قلیایی سیال
- محل نصب مخزن
- شکل ظاهری مخزن
- نوع کاربرد مخزن
- ظرفیت مخزن
برای طراحی و خرید بهترین مخزن استیل باید به عوامل زیر توجه ویژهای کرد:
- نوع موادی که داخل مخزن نگهداری میشوند.
- شرایط جوی اتمسفر اطراف مخزن.
- حجم مواد داخل مخزن
- و …..
در نتیجه در هنگام طراحی و تولید این مخازن برای نگهداری محصولات مختلف از استانداردهای مختلفی استفاده میشود که چند مورد از مهمترین این استانداردها عبارتاند از:
- فشار محیطی از بالای مخازن فولادی IPS-E-ME-100-92
- مخزنهای بزرگ با فشار کاری کم IPS-E-ME-110-92
- مخزن ذخیره سوخت IPS-E-ME-120-92
- مخازن با فشار بالا (ال پی جی) IPS-E-ME-130-92
دسته بندی مخزن استیل بر اساس جنس ورق
سایز مخازن استیل و تأثیر آن بر قیمت: همان طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، مخازن استیل در دسته بندیهای مختلفی قرار میگیرند که هر کدام از این دسته بندیها به صورت مستقیم بر روی قیمت مخازن تأثیر خواهند گذاشت. مخزنهای استیل بر اساس جنس ورقهای به دسته بندی زیر تقسیم میشوند:
- ورق 304
- ورق 316 و البته 316L
- ورق 307
برای استفاده از هر یک از ورقها در هنگام طراحی مخزن استیل با توجه به کاربرد مخزن استیل، سفارش کارفرما طراحیهای لازمه انجام خواهد شد.
مواد تشکیل دهنده استنلس استیل
یکی از اصلیترین متریالی که برای تولید مخزن استیل استفاده میشود استنلساستیل است. مواد تشکیل دهنده این متریال به صورت زیر است:
- کربن
0.08 درصد
- منگنز
2 درصد
- فسفر
0.045 درصد
- سولفور
0.03 درصد
- سیلیسیوم
1 درصد
- کروم
18 الی 20 درصد
- نیکل
8 الی 10 درصد
بیشتر بخوانید: تعمیرات مخازن استیل
عوامل مؤثر بر قیمت مخزن استیل
همان طور که ذکر شد در هنگام خرید مخزن استیل تمامی موارد بالا بر روی قیمت نهایی تأثیر خواهد گذاشت. علاوه بر مواردی که در بالاتر به آنها اشاره کردیم پارامترهای دیگری وجود دارد که بر روی قیمت نهایی تأثیر گذار است. برخی از پارامترهایی که بر روی قیمت مخزن استیل تأثیر میگذارد به شرح زیر است:
- گنجایش
- فشار
- حرارت
- گونه مواد درون مخزن
- افقی بودن یا عمودی بودن
- دارای نردبان یا برعکس
- پایه دار یا بدون پایه
تمامی این پارامترها بر روی قیمت تأثیر میگذارد و ممکن است قیمت را افزایش و یا کاهش دهد. بهعنوانمثال نوع مواد درون مخزن مشخص خواهد کرد که از کدام یک از ورقهها باید در طراحی استفاده کرد. قیمت مخزن استیل 316 کمی بالاتر از استیل 304 میباشد. از طرف دیگر قطر ورقهها از دیگر پارامترهایی است که باعث افزایش و یا کاهش قیمت نهایی مخزن استیل میشود.
بیشتر بخوانید: ضایعات فلزی و بازیافت آنها
طراحی و سفارشی سازی مخزن استیل
سایز مخازن استیل و تأثیر آن بر قیمت: مخزنهای استیل در اشکال مختلفی ساخته و در بازارها عرضه شدهاند، بهعنوانمثال مخزن استیل عمودی، مخزن استیل افقی، مخزن استیل مخروطی، شیب دار و… در بازارها یافت میشود. در هنگام تصمیم گیری برای خرید مخزن استیل در خصوص اندازه، سایز و ابعاد آنها باید به جزئیاتی مانند فشار، ظرفیت مورد نیاز شما، شرایط نصب مخزن و… نیز توجه داشته باشید.
بهعنوانمثال مخزنهایی که نیازمند به مقاومت در برابر فشار هیدرواستاتیک معمولاً مخزنهای بزرگتری که به صورت استوانهای عمودی ساخته شدهاند مناسب است. کارایی این مخزنها به صورت بسیار گستردهای میباشد و در تمامی صنایع قابل استفاده است. شما میتوانید با استفاده از درب تعبیهای که برای مخزن طراحی شده است سیال مورد نظر خود را در داخل آن پر کنید.
به مطالعه ادامه دهید: انواع میکسر های صنعتی
ممنون از مطالب کاملتون