در این مطلب از شرکت صنعتی و تولیدی آلفا تانک به شرح تقسیم مخزن استیل بر اساس کاربرد فنی میپردازیم.
مخازن استیل در صنایع مختلف برای مواد گوناگون بسیار پرکاربرد میباشد. از این مخازن در صنایع غذایی، لبنی، داروسازی، پتروشیمی، نفت و گاز، عرقیات گیاهی، صنایع شیمیایی و… استفاده میشود.
به دلیل همین کاربرد فراوانی که دارد، تنوع آنها نیز بسیار زیاد و در دسته بندیهای مختلفی قرار میگیرد که شامل موارد زیر میباشد:
1. این مخزنها بر اساس شکل ظاهری قابل دسته بندی هستند.
2. مخازن استیل بر اساس جنس ورق آنها قابل دسته بندی هستند.
3. مخازن استیل بر اساس جداره یا در اصل تعداد جداره نیز دسته بندی میشوند.
4. در نهایت، این مخازن را میتوان بر اساس نوع استفاده ای که دارند نیز دسته بندی کرد.
در ادامه این مقاله برای شما هر کدام از دسته بندیهای ذکر شده را شرح خواهیم داد و در نهایت نیز بیشتر در مورد استفادهای که هر کدام دارد بحث خواهیم کرد.
مخزن استیل بر اساس شکل ظاهری
این مخازن در شکلهای متنوعی و متعددی قابل تولید هستند برای مثال شکل های آن شامل کروی شکل، مخروطی شکل، استوانهای شکل، مخروطی و ته قیفی، مکعبی شکل و یا حتی تانکرهای حمل مایعات، میباشد که خریداران ان میتوانند بر اساس نوع نیاز و استفادهشان هر کدام از این شکلها را انتخاب و خریداری کنند. از میان شکلهای مخزن استیلی که نام برده شد، مخزنهای استوانهای بیشترین کاربرد را دارند که هم به صورت افقی و هم عمودی به کار گرفته میشوند. که مهمترین و معروفترین استفاده از این شکل، تانکرهای حمل مایعات هستند.
از نظر سختی تولید مخزنهای کروی رتبه اول را دارد به همین دلیل برای کاربریهای خاص به صورت سفارشی، تولید میشوند و این نکته لازم به ذکر است که این شکل از مخزن قابلیت تحمل فشار بالایی را دارد. یکی دیگر از این مخزنها که فقط در صورت سفارش خاص تولید میشود، نوع مکعبی آنهاست که کاربری خاص خودش را دارد و در فضاهای کوچک گزینه مناسبی برای استفاده میباشد.
مخزن استیل بر اساس جداره
همانطور که گفته شد مخازن استفاده های زیادی در زمینه های گوناگون دارند در نتیجه در اشکال و ابعاد متعددی تولید میشوند. تعداد جداره آنها نیز بسته به نیاز مشتری قابل تغییر است و هر چقدر تعداد جداره بیشتر باشد قیمت آن مخزن نیز بیشتر خواهد بود. به طور کل نیز تعدا د جدارهها سه حالت مختلف به صورت زیر دارند.
– مخزن استیل تک جداره:
باید بگوییم که این نوع مخزن استیل پر مصرف ترین نوع مخازن میباشد که هم به صورت عمودی و هم به صورت افقی قابل تولید هستند. برای تولید این مخزن از ورق استیل 304 و 316 استفاده میشود و شکل آن به صورت استوانهای میباشد و استفاده آن برای محافظت از مواد غذایی و دارویی میباشد.
– مخزن استیل دو جداره:
این مخازن قابلیت حفظ گرما و سرما را دارند و حتی ممکن است در بین دو جداره از پشم شیشه یا سایر عایقهای حرارتی استفاده شود. نام دیگر این مخزن، مخزن استیل صنعتی میباشد که از ورقهای استیل 304 و 316 تولید میشود.
– مخزن استیل سه جداره یاپروسس تانک استیل
این مدل از مخزن نسبت به دوتای قبلی کاملا پیچیدهتر است و برای حمل مواد بهترین گزینه میباشد. این مخزن از جنس دو مخزن قبل است و قابلیت نصب روسایل مختلفی چون گیج فشارسنج، دماسنج، همزن، حجمسنج و حتی درب منحول را بر روی خود دارد.
مطلب پیشنهادی: نحوه تولید مخازن پلاستیکی سه لایه
مخزن استیل بر اساس جنس ورق
مخازن استیل از آلیاژهای متنوع فولاد ساخته میشوند. یکی از مهمترین آلیاژها استنلس استیل است که در گریدهای مختلفی تولید میشود. ورقهای تولید شده در گریدهای 304 و 316 آن بیشترین کاربرد را در تولید مخازن استیل دارند.
– مخزن استیل 304:
مخزنهای استیل تولید شده از این گرید به مخزنهای ضد زنگ معروف هستند و به طور کل خود این گرید به اسم فلز کم کربن شناخته میشود. ورق فولادی 304 مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارند، بههیچ وجه در شرایط عادی اکسید نمیشوند و میتوان گفت در برابر اسیدهای میانی نیز مقاوم هستند.
– مخزن استیل 316:
مناسبترین گرید برای تولید مخزنهای ضد اسید، ورقهای فولادی گرید 316 هستند. این ورقها به دلیل داشتن مقدار زیاد مولیبدن در ترکیب آلیاژ خود، در برابر خوردگی بخصوص خوردگیهای سطحی مقاوم هستند. بخاطر همین موضوع، برای کاربریهای مرتبط با اسیدهای قوی و دماهای بالا که نیاز به مقاومت بالایی دارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
مخزن استیل بر اساس نوع کاربرد
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مخزنهای ضد زنگ کاربری بسیاری بالایی دارند که در صنایع گوناگونی همچون صنایع دارویی، کارخانجات لبنی و غذایی، تانکر حمل شیر، نگهداری مواد شیمیایی، کشتارگاه و… استفاده میشود. اکنون میخواهیم کاربرد تعدادی دیگر از مخازن استیل را برایتان بازگو کنیم.
1. مخزن استیل ایزوله:
در صنایع گوناگونی مانند صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، شیمیایی، نفت و گاز اگر نگهداری ایزوله محصولات به منظور حفظ و ثبات دما مهم باشد، مخزن استیل ایزوله به کار گرفته میشود. این مخزن استیل دوجداره است و برای اینکه حالت ایزوله داشته باشد بین دو جداره آن از پشم شیشه و یا سنگ و یا ژاکت بخار، آب سرد و… استفاده میکنند.
2. مخزن آب استیل:
این مدل برای نگهداری آب آشامیدنی و مایعات شبیه به آب کاربرد دارد. در برابر تبخیر و دما مقاومت بالایی از خود نشان میدهد.
بیشتر بخوانید: مزیت استفاده از دستگاه میکسر هموژنایزر تحت خلاء چیست
3. مخزن استیل ایزوتانک:
مخازن استیل ایزوتانک بیشتر برای انتقال و ارسال گاز و مایعات مختلف مانند محصولات آرایش- بهداشتی ، گلوکز ، گلیسیرین و… استفاده میشوند. این مخازن به صورت دو جداره و به طور معمول به صورت ترکیبی از ورقهای 304 و 316 ساخته میشوند.
4. تانکر حمل با بدنه استیل:
معمولا این مخازن، مخزنهای استیلی هستند که برای حمل انواع محصولات غذایی، شیمیایی و بهداشتی، پودرهایی مانند سیمان فله و آردهای صنایع غذایی،آب آشامیدنی، روغنهای خوراکی، شیر خام، اسید و مشتقات نفتی استفاده میشوند. این تانکر استیل به صورت تک جداره و هم دو جداره ساخته میشوند. ضخامت و نوع ورق فولادی مورد نیاز برای ساخت تانکر استیل با توجه به ظرفیت، ابعاد و کاربری آن تعیین میشود.
باید ذکر کنیم که در هنگام خرید باید به نکاتی چون متراژ بهکار رفته در ورق ساخت مخازن استیل، چند جداره بودن و همینطور کیفیت بدنه و طول و ارتفاع آن که در نهایت حجم را بالا دقت داشته باشید. و باید در نظر داشته باشید که درون مدلهایی که برای انتقال آب استفاده میشوند باید آنتیباکتریال باشد و طوری باشد که سبب رشد و تجمع میکروب نشود.
بدون دیدگاه