امروزه برای نگهداری محصولات خاص در شرایطی که هیچگونه آسیبی به مواد غذایی یا محصولات مورد نظر وارد نشود از مخازن استیل استفاده می شود، مخزن استیل به هیچ عنوان مورد زنگ زدگی یا خوردگی قرار نمیگیرد و به شکل استوانه ایستاده است، البته شما می توانید اشکال دیگر مخزن استیل را خریداری کنید اما نمونه های اصلی تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل هستند، در این متن تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل برای شما بیان کرده ایم.
گروه صنعتی و تولیدی آلفا تانک

مخزن استیل چیست

مخزن استیل یک استوانه استنلس در اشکال مکعب، استوانه، کروی، هرمی و مخروطی برای نگهداری مواد غذایی، نوشیدنی ها و… است که نیاز به محافظت دارند ، مخازن استیل با توجه به کاربرد خود و طبق دستور کارفرما سفارش داده می شوند و میزان حجم هر مخزن، شکل مخزن، تک جداره یا دوجداره بودن مخزن و… به نظر کارفرما بستگی دارد. البته قابل ذکر است که نمونه های ضد زنگ و فولادی مخازن استیل نمونه های 304، 316 و 316L هستند و شما باید بر اساس ساختار این سه مخزن سفارش خود را ثبت کنید.

آشنایی با تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل

همانطور که گفته شد مخازن استیل از دو نمونه تک جداره و دوجداره تشکیل شده اند، برای اینکه شما تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل به صورت کامل متوجه شوید، هر کدام از آنها را به صورت جداگانه برای شما توضیح داده ایم.

مخزن استیل تک جداره

مخزن استیل تک جداره به عنوان یکی از محبوب ترین مخازن شمرده می شود و نسبت به مخزن دوجداره دارای کاربرد بیشتری است، جنس این مخزن از استنلس استیل 304 و 316 است که به عنوان فولاد های ضد زنگ شناخته می شوند.  ظرفیت این مخزن برای نگهداری مواد بین 500 لیتر تا 150 متر مکعب یعنی 150000 لیتر تعیین شده است که بستگی به شکل سفارشی شما نیز دارد، برای مثال نمونه استوانه ای به صورت عمودی یا افقی در این مخازن می تواند بیشترین ظرفیت را داشته باشد.
تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل

مخزن استیل دو جداره

تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل را می توان در میزان مقاومت، تحمل فشار، هدف ساخت جداره دوم و… معرفی کرد. زیرا در موارد دیگر مانند میزان ظرفیت، اشکال، جنس بدنه این دو مخزن با هم تشابه دارند. یعنی مخزن استیل دوجداره نیز دارای ظرفیت بین 500 لیتر تا 150000 لیتر با جنس بدنه فولاد ضد زنگ 304 و 316 در اشکال استوانه، مکعب، هرمی، کروی است. اما ساخت جداره دوم در مخزن باعث شده است تا میزان تحمل فشار و مقاومت بدنه مخزن چندین برابر مخزن تک جداره باشد و ویژگی های خاصی را به مخزن دوجداره هدیه کند.

تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل

  • در مخازن دوجداره شما می توانید یک موتور به عنوان گرداننده همزن داخل مخزن اضافه کنید.
  • در جداره دوم مخزن از کویل اسپیرال به عنوان افزایش دهنده و کاهش دهنده دما می توانید استفاده کنید.
  • جلوگیری به اتلاف حرارت در مخزن دوجداره اشاره داشته باشیم. پر کردن لایه های خالی مخزن دو جداره از پشم شیشه، پشم سنگ، عایق های حرارتی و… برای جلوگیری از اتلاف دما
  • ضخامت بدنه مخزن استیل دوجداره از مخزن استیل تک جداره بیشتر است و لایه خارجی در مخزن دوجداره با ضخامت 1.5  فقط به عنوان پوشش دهنده عمل می کند.
  • لایه داخلی مخزن دوجداره دارای ضخامت 2 میلی متر است و به دلیل برخورد با محصول از مقاومت و تحمل فشار بالاتری نسبت به لایه بیرونی برخوردار است
  • جوشکاری مخزن استیل دوجداره به صورت پودری انجام می شود، در صورتی که جوشکاری مخازن استیل تک جداره به صورت نقطه ای انجام می شود.

مخزن استیل دو جداره

اتصالات روی منبع دوجداره

از تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل می توانیم به اتصالات ممکن برای نصب اشاره کنیم. شما بر روی مخازن دوجداره می توانید تجهیزات جانبی، شیر برای اب گرم مصرفی، شیر برای اطمینان میزان فشار، شیر برای تنظیم میزان گرما و…. را نصب کنید، در صورتی که در مخزن تک جداره این امکانات وجود ندارد.
مطلب پیشنهادی: همه چیز درمورد میکسر هموژنایزر تحت خلاء

معایب مخزن استیل دوجداره

همانطور که تا به اینجا از مزایای مخزن دوجداره استیل و تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل برای شما صحبت کردیم، باید بدانید که حتی مخزن دوجداره نیز دارای معایب متفاوتی نسبت به مخزن تک جداره است .برای مثال تعمیر مخزن دوجداره استیل نسبت به تعمیر مخزن تک جداره بسیار سخت تر است، هر گونه خوردگی، نشتی، پوسیدگی و…. در بدنه مخزن استیل ایجاد شود ، تعمیر آن یک فرایند طولانی و بسیار سخت می باشد.

استاندارد های مورد نظر برای طراحی مخزن ها

برای طراحی یک مخزن دوجداره یا تک جداره باید به استاندارد های خاصی مانند میزان قدرت مخزن فشار کاری، حجم مخزن، شرایط جوی در اطراف دیواره های مخزن، عمودی یا افقی بودن مخزن، نوع سیالی که قرار است درون مخزن به کار گرفته شود. ثابت بودن یا متحرک بودن مخزن، محل نصب مخزن، نوع اتصالات و جوش ها و… توجه شود. به همین دلیل در زمان سفارش مخزن ویژگی تمامی موارد ذکر شده از شما پرسیده می شود.

تفاوت استیل 304 و 316

به جز تفاوت مخازن تک جداره و دوجداره استیل در مخازن استیل تفاوت بزرگ دیگری در تفاوت انواع مخازن استیل 304 و 316 وجود دارد. که انتخاب را برای خریداران مخزن بسیار سخت و دشوار کرده است. مخزن استیل 316 از نوع آستنیت است و غیر مغناطیسی است.
تفاوت استیل 304 و 316
از ویژگی های منحصر به فرد مخزن استیل 316 می توانیم به استفاده از 0.08 کربن در ساختار، مقاومت بالا در برابر خوردگی به دلیل استفاده از مولیبدن و نیکل، میزان مقاومت بسیار بالا در برابر ضربه، مقاومت در برابر مواد شیمیایی و حلال ها مانند اسیدسولفوریک، آب های شور، آب های حاوی کلسیم، هیدرو کلریت، اسید فسفریک و… اشاره کنیم.
مخازن استیل  304 دارای ویژگی مغناطیسی بوده است و قابلیت انجام عملیات های حرارتی را نیز دارد. این مخزن در برابری خوردگی، زدگی، ساییدگی مقاومت بسیار بالایی دارد. از این مخازن به عنوان مخزن ذخیره استیل، سیلوی استیل. مخزن دارویی استنلس، مخزن مواد شیمیایی، مخزن مواد غذایی حاوی اسید و… استفاده می شود.
به مطالعه ادامه دهید: کاربرد انواع میکسر هموژنایزر تحت خلاء

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *