از دوران گذشته تاکنون آب به عنوان عنصر حیاتی زندگی انسان، دارای اهمیت زیادی بوده است. به همین خاطر انتخاب مخزن مناسب برای ذخیره سازی آب نیز کاری مهم و ضروری است. در این مقاله ما می خواهیم به دو نوع تانکر پلاستیکی و مخزن استیل اشاره کنیم و آن ها را با یکدیگر مورد مقایسه قرار دهیم. در ادامه این مقاله شرکت صنعتی و تولیدی آلفا تانک همراه ما باشید:
تانکر پلاستیکی
مخزن پلی اتیلن یا تانکر پلاستیکی از مخازنی به شمار می آید که بر اساس متریال سازنده آن ها، برای نگهداری و ذخیره سازی آب و مواد سازگار با پلی اتیلن به کار گرفته می شوند. مخازن پلی اتیلن به مخازن پلیمری نیز مشهور هستند. این مخزن در صنایع گوناگون ساختمان سازی، کشاورزی و شیمیایی جهت نگهداری و حمل آب و سایر مواد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. تانکرهای پلاستیکی از تنوع زیادی برخوردار هستند و در انواع گوناگون افقی، عمودی، کتابی، مکعبی، زیر پله و غیره تولید می شوند. تانکر پلاستیکی در مقایسه با تانکر فلزی از طرفدار بیشتری در بین مردم برخوردار است.
مزایای تانکر پلاستیکی
- از مهم ترین مزیت های تانکر پلاستیکی خرید آسان و در دسترس بودن آن ها است.
- هزینه مخزن آب پلی اتیلن همچنین با دقت به جنسی که دارا می باشند، مقرون به صرفه تر است. تانکرهای آب پلاستیکی برای محافظت از مواد گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند.
- این مخازن با توجه به وزن سبکی که دارند، به راحتی قابل حمل و نقل هستند.
- اتصالات و تجهیزات تانکر آب پلاستیکی به آسانی به وسیله ابزار گرد بر قابل منصوب شدن هستند.
- از فواید دیگر مقاومت بالای مخزن در مقابل خوردگی است.
- این تانکر به سبب داشتن مواد آنتی یووی در مقابل اشعه خورشید زیادی مقاوم هستند.
معایب تانکر پلاستیکی
تانکرهای پلی اتیلن با وجود مزیت های زیادی که دارد، معایبی را نیز دارا می باشند.
- یکی از معایب تانکر آب پلاستیکی که امکان دارد نظر بعضی از افراد را نسبت به این محصول تغییر کند این است که تانکر پلاستیکی در برابر ضربات مکانیکی آسیب پذیری بالایی دارند.
- مخازن پلاستیکی اگر به مدت زیادی در معرض نور مهتاب قرار بگیرند، اگر مواد آنتی یو وی را نداشته باشند، پس از مدتی امکان دارد آن ها بشکنند.
- در حقیقت با تابش اشعه ماوراء بنفش خورشید، ویژگی و خواص پلی اتیلنی مخازن حذف می شود. در این صورت امکان دارد پس از گذشت مدتی مخازن پلی اتیلن آسیب پذیر بوده و از بین بروند.
پروسه ساخت مخازن پلی اتیلن
پلی اتیلن نوعی پلاستیک محسوب می شود. تقریباً همه مخازن پلی اتیلن یا همان تانکر پلاستیکی در مراحل قالبگیری ساخته می شوند، طی این مراحل مقداری از پلی اتیلن پودری را در قالب می ریزند و آن را همراه با حرارت روی ریل های ویژه چرخش می دهند تا به همه سطوح داخلی قالب بچسبد. بعد آن را از شکل خارج کرده و به اتاق هایی می برند تا با تکرار و با کاهش دما سرد و مستحکم شوند. مراحل تولید مخزن عمودی از انواع دیگر آسان تر است و از هزینه کمتری برخوردار است. بیشترین هزینه پ مخزن نیز به مخزن مکعبی بر می گردد. نوع دیگر از تقسیم بندی این مخزن بر اساس لایه های آن شکل می گیرد. وجود لایه های زیاد باعث شده از رشد جلبک به سبب رسیدن نور خورشید در مخزن جلوگیری شود.
مخزن استیل
به طور کلی مخزن استیل، مخازنی از نوع فولاد، گالوانیزه یا استیل را محسوب می شود که برای محافظت از آب، الکل و انواع سوخت ها مورد استفاده افراد قرار می گیرد. تانکرهای فلزی یا همان مخزن استیل بر اساس ماده ای که قرار است در آن محافظت شود، از جنس های گوناگون تولید می شوند.
مزایای استفاده از مخزن استیل
- یکی از مواردی مهم تانکر آب فلزی یا همان مخزن استیل، مقاومت بسیار بالای آن می باشد. این خصوصیات از مزیت های تانکر آب فلزی به شمار می آید که سبب شده است، توجه افراد زیادی به آن جلب شود.
- مخازن فلزی با توجه به بافتی که دارند، در برابر انواع ضربه های اجسام تیز و برنده مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
- مخزن استیل از تنوع سایز زیادی برخوردار هستند.
- در مخزن استیل، امکان ساخت آن در حجم های گوناگون وجود دارد.
- یکی دیگر از ویژگی های تانکر فلزی که مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است این است که امکان ساخت مخزن در محل منصوب شدن است. در حقیقت اگر حجم مخزن زیاد از حد بزرگ باشد، تولیدکنندگان توانایی این را دارند در محل منصوب شدن، به تولید مخزن اقدام کنند.
معایب مخزن استیل
مخزن استیل نیز مثل هر محصول دیگری از معایبی برخوردار است که عبارتند از:
- از با اهمیت ترین معایب مخزن استیل در مقایسه با تانکرهای پلاستیکی، محدودیت هایی است که این مخازن برای ذخیرهی انواع مواد دارا می باشند. به عنوان مثال انواع مخزن استیل با توجه به جنسی که دارند، برای ذخیره موادی مثل اسیدها خوب نیستند و در صورت برخورد با این مواد دچار خوردگی می شوند.
- مخزن استیل از وزن بالایی برخوردار هستند.
- حمل و نقل مخزن استیل دشوار است و برای حمل و نصب آن به وسایل پیشرفته ای نیازمند هستیم.
مطلب پیشنهادی: مخزن تحت فشار
تانکر پلاستیکی بهتر است یا مخزن استیل؟
برای پاسخ به این سوال باید ابتدا معایب و مزایای هر دو مورد را خوب بفهمید. ما همانطور که در مطالب بالا هم به این موارد اشاره کردیم الان به جواب این سوال می پردازیم.
طول عمر
میزان طول عمر هر یک از این مخازن، به کیفیت ساخت آن ها وابسته است. البته اگر شیوه ساخت مخازن پلاستیکی و استیلی را در مناسب ترین شرایط تصور کرد، طول عمر مخزن استیلی بیشتر از مخازن پلاستیکی یا پلیاتیلن است.
کاربرد
در مقایسه تانکر استیلی و پلاستیکی، می توان به این اشاره کرد که کاربرد تانکر پلاستیکی بیشتر از استیلی است. به عنوان مثال مخازن پلاستیکی در صنایع گوناگون شیمیایی، دارویی، غذایی، متالوژی، دفع آفات و غیره کاربرد دارند. این مخزن همچنین برای ذخیره و نگهداری آب، حلال های آلی، اسیدهای معدنی و غیره خوب است. اگر که مخزن استیل فقط می توان برای نگهداری آب و مواد اسیدی صنعتی به کار برد. جنس این نوع مخازن برای نگهداری مواد شیمیایی گوناگون خوب نیست.
طرح و رنگ
مخازن پلاستیکی یا پلی اتیلن با توجه به شیوه ساخت و نوع قالب گیری، در انواع گوناگون رنگ، طرح و سایز قابل ساخت هستند. برای مثال از این مخازن به صورت انواع گوناگون افقی، عمودی، کتابی، زیر پله، بیضی، قیفی و غیره در رنگ های گوناگون ساخته می شود. در حالی که مخزن استیل فقط به طور افقی، عمودی و هوایی در بازار وجود دارد. در صورت احتیاج نیز مخازن قیفی و مکعبی استیلی قابل ساخت هستند.
سخن پایانی
تانکرهای پلاستیکی و مخزن استیل برای نگهداری آب و سایر وسایل به کار گرفته می شود. این تانکر و مخازن در کنار مزایایی که دارند از معایب ناچیزی هم برخوردار هستند. امید است که این مطالب مفید و سودمند واقع شده باشد.
با ما همراه باشید: قیمت منبع آب
بدون دیدگاه