در ین مقاله از شرکت صنعتی و تولیدی آلفا تانک به شرح استیل بگیر و نگیر چیست: می پردازیم.
ورق استیل یکی از پر فروشترین و پر تقاضاترین تولیدات کارخانجات ورق فولادی است. تعدد ورقهای استیل موجود در بازار و تفاوت آنها در فرمول شیمیایی تولید، خواص، ویژگیها و… باعث کاربردهای مختلف آنها در صنعت شده است. بیشتر صنایعی که استیل در آنها به وفور مصرف میشود عبارتند از: مخازن نگهدارنده سوخت در دمای پایین، ریل های راه آهن، صنایع نظامی، صنعت داروسازی، صنایع تولید شکر، صنایع آسیاب، صنایع غذایی، پوسته جت، مخازن سوخت هوافضا، در ساختن پلاک، صنایع روغن، ساخت قطعات بزرگ مانند کشتی های غول پیکر، صنایع پتروشیمی، صنایع ساختمانی، ساخت لوازم خانگی، صنایع فلزی، صنایع حمل و نقل، صنعت حمل و نقل برای ساخت خودرو و صنایع ساخت و ساز برای استفاده در ساختمانها.
به طور کلی ورقهای استیل یا استلنس استیل به معنی فولاد به دو گروه ورق استیل بگیر و ورق استیل نگیر تقسیم میشوند که رایج ترین نوع ورقهای استیل هستند و از آنها مخزن استیل نیز ساخته می شود. فولاد آلیاژی از آهن و عناصر دیگر علیالخصوص کربن است.
تفاوت استیل بگیر و نگیر
عمده تفاوت ورقهای استیل یا ورقهای فولاد زنگ نزن در آلیاژهای به کار رفته در تولید و ساختار و قابلیتهای آنهاست. تفاوت آلیاژ به کار رفته موجب ایجاد تفاوتهایی در نقطه ذوب، مقاومت در برابر خوردگی، زنگ زدگی و اکسیداسیون و استحکام کششی میشود. مخزن استیل نیز با همین ویژگی ها شناخته میشود.
درصد ماده ی به کار رفته در ورقهای تولید شده موجب ایجاد تفاوت رایج در ورقهای بگیر و نگیر میشود. کروم بسیار بالا در کنار نیکل در ورقهای نگیر در برابر کروم کم ورقهای بگیر باعث تفاوتهای شایع در میان این دو ورق شده است که در راستای این تفاوت ذکر شده میتوان به جذب شدن ورق بگیر توسط آهنربا اشاره کرد. این در حالی است که ورق نگیر در برابر آهنربا واکنشی نشان نداده و جذب نمیشود به عبارتی خاصیت مغناطیسی ندارد و همین عامل سبب کسب نام نگیر بر روی این نوع ورق شده است.
ورقهای استیل بگیر در 3 گروه ورق استیل 430، ورق استیل 410 و ورق استیل 420 تقسیم بندی میشود. همچنین ورقهای استیل نگیر در 6 گروه ورق استیل 304 و L)304)، ورق استیل 316 و L)316 )، ورق استیل 321، ورق استیل 309S، ورق استیل 310S و ورق استیل 4841 طبقه بندی میشود.
ورقهای استیل بگیر در صنعت پرکاربردتر است و نسبت به ورقهای استیل نگیر دارای قیمت پایین تری است. استیل نگیر با زمینه آستنیتی دارای خصوصیات ضربه ای مناسب و مقاومت بالا در برابر خوردگی با قابلیت شکل گیری و جوشکاری آسان تر است اما دارای مقاومت نسبتاً متوسطی میباشد. استیل بگیر دارای مقاومت بسیار بالاتری است اما خاصیت ضربه کمتری دارد و به دنبال آن شکل گیری و جوشکاری آنها دشوارتر است. همچنین مقاومت در برابر خوردگی پایین تری دارد و بخاطر داشتن آلیاژ پایین و بسته به شرایط موجود، می تواند هزینه کمتری نسبت به ورق نگیر داشته باشد.
عناصر موجود در آلیاژ ورق استیل بگیر شامل آهن، کربن، نیکل و کروم میباشد و مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی از خود نشان میدهد. بطور کلی کاربرد این دو ورق با توجه به ویژگیهای منحصربفردشان در صنایع گوناگون است. ورقهای بگیر در صنایع مانند خودروسازی، ساخت لوازم خانگی، لوازم آشپزخانه، شیرآلات، ساخت دکلهای نفتی، تجهیزات جراحی، پانلهای یخچال، فریزر و کابینت و … استفاده میشود. در مقابل ورقهای استیل نگیر به سبب مقاومت در برابر اکسایش، در ساخت سینکهای ظرفشویی، وان حمام، سیستمهای آبی، سپر اتومبیل و مخزن استیل و… کاربرد فراوانی دارد.
بیشتر بخوانید: تقسیم مخزن استیل بر اساس کاربرد فنی
ورقهای استیل در ایران ساخت و تولید نمیشود و از کشورهای چین،تایوان و آفریقای جنوبی وارد میشود و از ان ها مخزن استیل ساخته می شود.
ورق استیل 430 در گروه استیل فریتی از ورقهای بگیر در بازار تقاضای بسیاری دارد و این به سبب شکل گیری آسان تر نسبت به سایر ورقهای بگیر و مقاومت در برابر خوردگی و اسیدهای آلی و نیتریک میباشد و در بسیاری از اوقات در صنایع شیمی نیز استفاده میشود. بعلاوه کاربرد آن در واشر کششی، پانلهای کابینت یخچال و فریزر، استفاده بعنوان اتصال دهنده ها، آستر دودکش و حلقههای اجاق گاز و سیمهای برق و باریک خودرو میباشد.
میزان کربن به کار رفته در ورق 420 بسیار بالاست و مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی، اسیدهای خفیف، هوا و مواد قلیایی از خود نشان میدهد و کاربرد آن در ساخت و تولید تیغههای برشی، تجهیزات جراحی، کارد و چنگال و… است.
ورق استیل 410 نیز در مقابل گازهای گرم، بخار، اسیدهای خفیف، مواد قلیایی، آب و هوای کاملاً مقاوم است و برای ساخت سازههای نفتی، پمپ و شیرآلات، توربینهای گازی و بولت و پیچ و مخزن استیل استفاده میشود.
اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر و آکاهی از قیمت استیل بگیر و نگیر برای خرید هستید، توصیه میکنیم با کارشناسان ما تماس بگیرید و بهترین خدمات را از آنها دریافت کنید.
به مطالعه ادامه دهید: نحوه تولید مخازن پلاستیکی سه لایه
در میان ورقهای استیل نگیر، ورق های استیل 304 و 316 جزو پرکاربردترین ورق های فولادی هستند. از ویژگیهای ورق فولاد آلیاژی 304 می توان به مقاومت بالا در برابر اکسایش و خوردگی و قابلیت ماشین کاری مطلوب اشاره نمود. همچنین این نوع از ورقهای نگیر دارای خواص کششی مناسب است.
فولاد آلیاژی 316 نیز دارای محبوبیت بسیاری در بازار است و دارای قابلیتهای بی نظیر و کارا در زمینه برش کاری، جوشکاری و شکل پذیری می باشد و تقاضای بسیاری دارد.
دو فولاد آلیاژی 304 و 316 در کنار داشتن خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی نسبتا مشابه، چندین تفاوت جزئی دارند که تمایز و انتخاب آنها را دشوار کرده است. یکی از مهم ترین و چشمگیرترین تفاوت آنها داشتن درصد بیشتری نیکل و مولیبدن در استیل 316 است که موجب افزایش مقاومت بیشتر شده است و آن را در برابر خوردگی مقاوم تر کرده است. همچنین باعث کسب خواص مکانیکی مطلوب تر و استحکام بیشتر در دماهای بالا شده است.
طبق خواص یاد شده، تقاضا بالاتر برای ورق استیل 316 موجب افزیش نسبی قیمت آن شده است و صنعتگرانی که به دنبال صرفه اقتصادی بیشتری و کاهش هزینه تولید در کنار حفظ کیفیت و مطلوبیت هستند، انتخاب استیل 304 به آنها توصیه میشود. البته این انتخاب میبایست با توجه به پروژه و کابرد ورق استیل صورت گیرد. به نحوی که اگر در پروژه مقاومت در برابر خوردگی بسیار حائز اهمیت است و حساسیتی در رابطه با این موضوع وجود دارد و محیط حاوی موادی نظیر کلرید است بهتر است فولاد آلیاژی 316 انتخاب شود و متقابلا اگر حساسیت زیادی در برابر خوردگی وجود ندارد انتخاب فولاد آلیاژی 304 به سبب پایین بودن قیمت آن توصیه میشود.
در این مقاله سعی کردیم به سوال استیل بگیر و نگیر چیست پاسخ دهیم و از همراهی شما متشکریم.
با ما همراه باشید: مزیت استفاده از دستگاه میکسر هموژنایزر تحت خلاء چیست
بدون دیدگاه